Ministerul Finanțelor Publice: PIB-ul este de 609 miliarde lei, deficitul pe februarie în jur de 2 miliarde de lei

Produsul Intern Brut estimat pentru acest an a urcat de la 580 de miliarde lei la aproximativ 609 miliarde lei, ca urmare a nivelului mai înalt anunţat pentru 2011, care a urcat de la 547 la 578 miliarde lei, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Gheorghe Gherghina.

Gherghina a arătat că anul trecut a crescut atât PIB-ul nominal, de la 547 miliarde lei lei, prognoza iniţială, la 578,5 miliarde lei, date finale anunţate de Institutul Naţional de Statistică, cât şi deflatorul (creşterea medie a preţurilor luate în calcul la formarea PIB – n.r.), astfel că nivelul creşterii economice a rămas la 2,5%.

Secretarul de stat a precizat că noul nivel de PIB pentru acest an este calculat la o creştere economică în jur de 1,7%, adică mijlocul intervalului 1,5-2%, în condiţiile în care deflatorul rămâne “cam la acelaşi nivel” cu cel rezultat în 2011.

Raportat la PIB, deficitul bugetar s-a cifrat la 0,32%- 0,4%, ceea ce ar corespunde, în condiţii liniare, cu un deficit anual de 1,98% – 2,46% din PIB.

Mai multe informatii, aici.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: stockproject1.deviantart.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *