Ministrii de finante ai UE dezbat regulile pentru capitalizarea bancilor si bugetul UE pe 2013

Ministrii finantelor din UE discuta marti la Bruxelles noile reguli privind capitalurile bancilor care ar urma sa se aplice din 2013 si carora li se opune Marea Britanie, dezbat bugetul UE pentru 2013 propus de Comisia Europeana si un raport care avertizeaza asupra imbatranirii dramatice a populatiei in statele membre, informează HotNews.ro.

Reuniunea de astazi vine dupa ce luni Eurogrupul a discutat despre situatia politica tensionata din Grecia. “Posibilitatea ca Grecia sa paraseasca zona euro nu a fost subiectul unei dezbateri, nimeni nu a sustinut acest lucru in timpul reuniunii”, a declarat presedintele grupului ministrilor de finante din zona euro, Eurogrup, Jean Claude Juncker. El a reamintit insa ca UE si FMI au contribuit mult pentru a ajuta Grecia “si au facut acest lucru pentru a debloca” o transa de 5,2 miliarde de euro, saptamana trecuta.

Ministrii de finante ai UE vor incerca sa ajunga la un acord legat de noile reguli privind capitalurile bancilor care sa acopere riscurile, o reforma care ar urma sa se aplice de anul viitor si sa fie valabila pestru toate cele peste 8000 de banci din UE. Marea Britanie s-a opus vehement acestor reguli, ministrul britanic de finante George Osborne fiind singurul care cere alte modificari ale regulilor.

De asemenea, ministrii de finante discuta raportul pe 2012 privind imbatrinirea populatiei in UE si evolutiile demografice. Proiectiile arata situatiile pe fiecare stat membru, care sunt presiunile financiare legate de imbatranirea populatiei pe masura ce generatia baby-boom iese la pensie, iar durata medie de viata in UE continua sa creasca. Raportul contine detalii legate de cheltuielile viitoare legate de pensii, sanatate, somaj, educatie.

Mai multe informaţii aici.

Sursa: HotNews.ro
Foto: greek-olympics.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.