Ministrii de finante au ajuns la un acord: Bugetul UE va creste cu 7,3 mld euro

Bugetul-UEMinistrii de finante ai UE au aprobat cresterea cu 7,3 mld euro a bugetului UE, marti (14 mai), ca parte  a unui acord de deblocare a discutiilor privind bugetul 2014-2020 al UE, potrivit EurActiv.com.

Banii vor fi folositi pentru a acoperi facturile neachitate pentru proiectele de infrastructura finantate de UE si a fost o preconditie pentru ca Parlamentul European sa inceapa discutiile cu guvernele pentru a finaliza bugetul pentru urmatorii 7 ani, in valoare de 1 trilion euro.

“Cu scopul de a asigura bugetul multianual, am fost de acord cu majorarea cheltuielilor pentru anul 2013” a declarat Michael Noonan, ministrul de finante al Irlandei, potrivit sursei citate

Aceasta crestere reprezinta 5,5% din bugetul initial de 1333 mld euro alocati anului  2013, aducand cheltuielile totale la suma de 140.3 mld euro.

În absenţa unui acord, Parlamentul European se declarase pregătit să respingă în iulie compromisul încheiat în februarie de liderii din UE privind bugetul multianual pentru 2014-2020

Sursa: EurActiv.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Ministrii de finante au ajuns la un acord: Bugetul UE va creste cu 7,3 mld euro

  1. Pingback: MAE: România susţine revizuirea bugetului UE 2014-2020, dar fără diminuarea sumelor | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.