Miniştrii de finanţe din zona euro amână decizia asupra unui nou pachet de împrumuturi pentru Grecia

Miniştrii de Finanţe din zona euro au hotărât să amâne decizia privind un nou pachet de împrumuturi pentru Grecia, programată miercuri, după ce statul elen nu a îndeplinit condiţiile care i-au fost impuse, a anunţat liderul Eurogroup, Jean-Claude Juncker, potrivit Mediafax.ro.

Se pare că sunt încă de rezolvat chestiuni tehnice între Grecia şi troika (reprezentanţii UE, FMI şi BCE, n.r.) în mai multe domenii. În acest context am decis să convoc o teleconferinţă miercuri, în locul reuniunii programate la Bruxelles“, a afirmat Juncker într-un comunicat.

Autorităţile elene şi troika trebuie să lucreze la mai multe detalii tehnice, precum acoperirea unui deficit de 325 milioane de euro în finanţele pentru acest an şi analiza sustenabilităţii datoriei, a spus Juncker.

“În plus, nu am primit asigurările politice necesare din partea coaliţiei politice din Grecia asupra implementării programului”, a declarat el.

Miniştrii de Finanţe din zona euro urmau să se întâlnească pentru a aproba al doilea pachet de împrumuturi externe pentru Grecia, în valoare de 130 de miliarde de euro. Primul pachet de împrumuturi, de 110 miliarde de euro, a fost decis în 2010, pentru a ajuta Grecia să evite falimentul.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *