Miniştrii de Finanţe din zona euro se reunesc luni, pentru a stabili detalii ale măsurilor anticriză

Miniştri de Finanţe din zona euro se vor reuni luni, prima oară în acest an, pentru stabilirea unor detalii ale măsurilor anticriză, informeaza Mediafax.ro.

În pofida retrogradării de către Standard&Poor’s a nouă state din zona euro, pieţele financiare nu au reacţionat, iar state cu economii considerate fragile precum Spania şi Italia au reuşit să se împrumute în această săptămână la dobânzi în scădere puternică.

“Am încredere că euro se va comporta mai bine în 2012”, a estimat în această săptămână preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, care a salutat progresele realizate la nivelul Europei în privinţa a două probleme profunde, lipsa disciplinei bugetare şi a reformelor structurale.

Întâlnirea miniştrilor de Finanţe din zona euro va fi urmată, luni seara, de o reuniune la nivelul reprezentanţilor de profil din toate statele membre, iar discuţiile vor continua şi marţi.

Grecia rămâne o problemă în pofida atmosferei mai calme de pe pieţele financiare şi nu este exclus ca UE să îi ceară noi economii bugetare, comenteaza Mediafax.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Miniştrii de Finanţe din zona euro se reunesc luni, pentru a stabili detalii ale măsurilor anticriză

  1. Pingback: Revista presei 23 ianuarie 2012 | studenteu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *