Ministru francez: Franta primeste “prea multi” straini cu situatie in neregula

Franta primeste anual prea multi straini cu situatie in neregula, a declarat duminica ministrul de interne Claude Gueant, reamintind obiectivul sau de a reduce cu 10% pe an imigratia, relateaza AFP. “Noi acceptam pe teritoriul nostru in fiecare an 200.000 de straini cu situatie in neregula. Acest lucru este echivalent cu un oras ca Rennes (Bretania, vest), este de doua ori cat Perpignan(sud)”, a declarat ministrul in emisiunea Grand rendez-vous Europa.

“Cred ca e prea mult”, a declarat Guéant, reamintind in aceast context  opinia presedintelui Frontului National (extrema dreapta), Marine Le Pen.

El a reiterat “obiectivul de a reduce cu 10% pe an”, cu 20.000, imigratia legala. Si “ne vom respecta acest obiectiv”, a adaugat el. “Franta nu este inchisa, Franta nu este o tara xenofoba”, a subliniat in acelasi timp, Gueant.

Totodata, oficialul si-a exprimat dezacordul fata de alegerea de primari straini.

Ministrul a criticat “acordul Partidului Socialist si Verzilor” (opozitie), care “devine programul Partidului Socialist (si) va merge prea departe fata de proiectul de lege ce va fi dezbatut in Senat, deoarece acest acord prevede eligibilitate”.

“Asta inseamna ca am putea avea primari straini. Foarte sincer, nu as vrea sa vad in departamentul Seine-Saint-Denis /suburbie pariziana/, care are o puternica populatie straina, ca majoritatea primarilor devin straini”, a afirmat el.

Sursa articol: EurActiv.com

Sursa foto: francezi.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.