Ministrul Agriculturii vrea sa ii convinga pe turci sa deblocheze exporturile de berbecuti

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin incearca deblocarea exporturilor romanesti de animale vii catre tarile arabe. Potrivit unei declaratii acordate in exclusivitate pentru caleaeuropeana.ro, Daniel Constantin pleaca la Ankara, luni dupa-amiaza, pentru o intalnire cu autoritatile din Turcia.

daniel_constantin”De doi ani de zile exporturile noastre de animale vii catre Turcia sunt blocate. In plus, nici tranzitul catre tarile arabe nu este permis, in conditiile in care 45 la suta din exportul de berbecuti al Romaniei era destinat Libanului, ne-a declarat Ministrul Agriculturii.

“Am cerut si sprijinul Comisiei Europene in acest dialog cu autoritatile din Turcia, in conditiile in care nu beneficiem de tratament egal fata de alte state europene”, a adaugat ministrul Constantin.

Problemele Romaniei legate de exportul de ovine şi bovine vii, dar şi de carne au început la sfarsitul anului 2011, cand Turcia a blocat importurile din Romania, dar si tranzitul prin tara lor a carnii de oaie romaneasca.

Turcia este primul partener economic al Romaniei din afara Uniunii Europene si din cadrul Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra, al cincilea partener in cadrul schimburilor comerciale totale ale Romaniei, respectiv a patra piata pentru exportul Romaniei.

Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.