Ministrul Apărării: România nu iese la cumpărături cu bugetul de 2% din PIB, ci își dorește programe de colaborare pentru revitalizarea industriei de apărare românești

Acordul semnat între compania americană General Dynamics și Ministerul Economiei și Romarm, prin Uzina Mecanică București,pentru producerea de vehicule blindate pentru Armata României nu înseamnă că România iese la cumpărături cu bugetul de 2% din PIB pentru Apărare, ci își dorește revitalizarea industriei de apărare românești, a declarat Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale.

Sursă foto: Facebook.com/Bucharest Forum

Ceea ce s-a discutat ieri reprezintă un prim pas extrem de important. Se semnează un memorandum de înțelegere și un acord de colaborare industrială între General Dynamics și Uzina Mecanică București prin Romarm, or tocmai despre asta am discutat în permanență, despre faptul că România nu iese la cumpărături cu acel 2 la sută prevăzut pentru armată, ci își dorește programe de colaborare industrială pentru revitalizarea industriei de apărare românești“, a spus ministrul Apărării, citat de Știrile TVR.

”Începând cu transportorul 31, acestea vor fi produse în Uzina Mecanică București, ceea ce ne-am dorit în permanență”, a precizat oficialul. Primele 30 de transportoare vor fi fabricate în Elveția. Ministrul a mai spus că mentenanța transportoarelor se va face tot la Uzina Mecanică București.

Citiți și MApN: România și compania americană General Dynamics au semnat acordul pentru producerea și livrarea de vehicule blindate

Precizările lui Fifor survin la o zi distanță după ce cele două părți amintite anterior s-au aglanat să colaboreze, în concordanță cu obiectivele asumate privind înzestrarea Armatei României, în perspectiva producerii și livrării de vehicule blindate Piranha 5 către Ministerul Apărării Naționale.

Piranha 5 este un blindat de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului și 8 soldați. Are un motor cu o putere de aproape 600 de cai, o autonomie de peste 500 de km și o viteză de 100 de km/h.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.