Ministrul britanic de Externe, William Hague: Toti actorii politici romani trebuie sa respecte prevederile Constitutiei, institutiile statului si deciziile adoptate de instantele judecatoresti

Ministrul britanic de Externe, William Hague, a subliniat marti, la Bucuresti, intr-o intrevedere cu premierul Victor Ponta, “necesitatea ca toti actorii politici sa respecte prevederile Constitutiei, institutiile statului si deciziile adoptate de instantele judecatoresti”, se arata intr-un comunicat al ambasadei britanice din Romania, potrivit HotNews.ro

“William Hague a apreciat asigurarile date de Premierul Victor Ponta privind aplicarea deciziilor luate de Curtea Constitutionala si organizarea referendumului din data de 29 iulie in conformitate cu decizia privind Legea Referendumului formulata de Curtea Constitutionala”, potrivit sursei citate.

Ministrul britanic a adaugat ca, avand in vedere perioada de instabilitate economica prin care traverseaza Europa, este cu atat mai important ca intreaga clasa politica sa demonstreze in mod clar ca litera legii este respectata, sa asigure stabilitatea politica si sa continue progresele in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Ponta n-a vrut să spună că ministrul britanic de Externe a venit la Bucureşti

Potrivit EVZ.ro, Premierul Victor Ponta a vrut să ţină secret vizita-fulger pe care şeful diplomaţiei britanice, William Hague, a făcut-o la Bucureşti, marţi, 17 iulie, pentru a atenţiona guvernul român că trebuie să respecte “Constituţia, instituţiile statului şi deciziile adoptate de instanţele judecătoreşti”. Hague făcuse un turneu în Libia şi Iordania şi se îndrepta spre Lituania, dar, pentru a transmite personal acest mesaj, a făcut o scurtă escală pe Aeroportul Otopeni.

Victor Ponta tocmai se întorsese de la Chişinău şi, pentru că dorea să nu facă publică discuţia neplăcută cu şeful diplomaţiei britanice, s-a prefăcut că părăseşte Aeroportul Otopeni, dar s-a întors la salonul oficial după zece minute, după ce ziariştii care-l însoţiseră în vizita din Republica Moldova părăsiseră clădirea. Fotografiile difuzate de guvern arată că întrevederea s-a desfăşurat într-o încăpere a salonului oficial de pe Otopeni.

În plus, întâlnirea a fost anunţată presei iniţial de către ambasada britanică la Bucureşti, iar comunicatul executivului român a apărut o oră mai târziu.

Surse: HotNews.ro, EVZ.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.