Ministrul Dan Nica: Noul “drum al mătăsii” trebuie precedat de dezvoltarea unuia electronic

dan_nica-gov.roNoul “drum al mătăsii” trebuie precedat de construirea unuia electronic, care va facilita comunicarea și va susţine dezvoltarea comerţului, a declarat, vineri, ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

“În opinia mea, cea mai rapidă cale de a construi noul drumul al mătăsii este să construim un drum electronic, un «iDrum al mătăsii», pentru că lucrurile se mişcă foarte rapid, oamenii se mişcă foarte rapid, se investeşte foarte mult în servicii, în proiecte de insfrastructură. Un exemplu în acest sens este Azerbaidjanul, care îşi consolidează sistemul educaţional şi derulează proiecte de infrastructură transnaţionale. Trebuie să ne mişcăm spre noua eră a tehnologiei, facilitând cooperarea transfrontalieră şi devenind parte din cele mai inteligente proiecte şi strategii de dezvoltare”, a spus Nica la Bucharest Forum, citat de Gandul.info.

El a adăugat că speră ca Uniunea Europeană şi Asia Centrală vor pune în practică strategia privind parteneriatul pentru noul drum al mătăsii.

Sursa: Gandul.info

Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *