Ministrul de Externe britanic, Boris Johnson, se află luni la București pentru o întrevedere cu șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu

FOTO: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul de Externe britanic Boris Johnson se va afla luni la Bucureşti, la câteva zile distanță după ce premierul Theresa May a vorbit, la Florența, despre viitorul relațiilor UE – Marea Britanie după producerea Brexit, acord politic care este așteptat să fie finalizat în timpul președinției române a Consiliului UE în 2019.

Conform agendei Ministerului Afacerilor Externe român acesta se va întâlni cu șeful diplomației de la București, Teodor Meleşcanu. Întrunirea dintre Johnson și Meleșcanu de la București are loc în aceeași în care la Bruxelles debutează o nouă rundă de negocieri privind Brexit.

”Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, cu ministrul afacerilor externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Boris Johnson – Bucureşti“, se arată în agenda MAE remisă CaleaEuropeana.ro.

Cei doi înalți oficiali au mai avut o întrevedere bilaterală în luna aprilie, în marja unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles. Atunci, șeful diplomației britanice, Boris Johnson, a oferit asigurări în ceea ce privește protejarea drepturilor cetățenilor români care locuiesc în Marea Britanie. În cadrul reuniunii de atunci au fost abordate și aspecte privind Parteneriatul strategic dintre cele două țări.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.