Ministrul de Interne a vorbit cu omologul german la Consiliul JAI. Romania si Bulgaria reiau ofensiva diplomatica pentru aderarea la Schengen

Ministrul de Interne Radu Stroe a vorbit cu cel german, la Consiliul JAI de la Bruxelles. Oficialul roman a discutat cu mai multi omologi europeni, in incercarea de a relua ofensiva diplomatica in sprijinul aderarii la Schengen. In contextul participării la lucrările Consiliului Justiție și Afaceri Interne, de la Bruxelles, joi, 7 martie 2013, delegaţia condusă de ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a avut o serie de întâlniri bilaterale.

radu-stroePotrivit unui comunicat transmis catre caleaeuropeana.ro de catre MAI,  “în cadrul întrevederii cu delegaţia franceză a fost reconfirmată disponibilitatea Parisului de a-şi aduce întreg sprijinul la identificarea unei perspective reale de avansare a proiectului aderării României la Spaţiul Schengen.

La rândul său, delegaţia slovacă a reconfirmat susţinerea pentru finalizarea procesului de aderare fără condiţii suplimentare care să greveze îndeplinirea criteriilor tehnice.

Totodată, cu ministrul bulgar de interne, Tzvetan Tzvetanov, s-a convenit menţinerea viabilităţii obiectivului politic pentru Bucureşti şi Sofia. Mai mult, părţile au stabilit ca în etapa imediat următoare să reia seria de contacte diplomatice în comun în rândul tuturor statelor membre.

În cadrul unei întrevederi, care a avut loc în marja Consiliului, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe şi omologul său german, Hans-Peter Friedrich, au discutat cu privire la modalităţile prin care să fie rezolvate unele dintre aspectele ridicate cu ocazia Consiliului, în domeniul afacerilor interne”, se mai arata in comunicatul citat.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Ministrul de Interne a vorbit cu omologul german la Consiliul JAI. Romania si Bulgaria reiau ofensiva diplomatica pentru aderarea la Schengen

  1. Camelian Propinatiu 07/03/2013 at 17:43

    Multumiri redactiei Calea Europeana pentru acoperirea ziaristica a evenimentelor si pentru corecta indrumare!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.