Ministrul de Interne al Germaniei: Grecia are şanse mai mari să-şi revină în afara zonei euro

Ministrul de interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich, este primul membru al cabinetului condus de cancelarul Angela Merkel care cere public ieşirea Greciei din zona euro, informează site-ul de ştiri Mediafax.

Conservatorul Friedrich, unul dintre liderii partidului CSU, care formează coaliţia de guvernare alături de formaţiunea condusă de Merkel, CDU, a declarat într-un interviu pentru revista Der Spiegel că Grecia are şanse mai mari să-şi revină din punct de vedere financiar în afara zonei euro.

Partidul CSU şi preşedintele formaţiunii, premierul Bavariei Horst Seehofer, au adoptat demult această poziţie, însă Friedrich este primul ministru al Guvernului Merkel care vorbeşte deschis despre plecarea Greciei din zona euro.

“Şansele Greciei de a se regenera şi de a deveni mai competitivă sunt cu siguranţă mai mari în afara uniunii monetare decât dacă rămâne în zona euro. Nu spun că Grecia ar trebui exclusă, ci că ar trebui create stimulente cărora să nu le poată spune «nu»”, a declarat ministrul de interne, citat de Mediafax.

Sursa articol: Mediafax
Sursa foto:  commons.wikimedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *