Ministrul de Interne al Greciei: Dacă ieşim din zona euro intrăm în război civil

Ieşirea Greciei din zona euro ar putea duce la izbucnirea unui război civil în care legea să fie făcută de bandele cu cele mai multe kalaşnikovuri, este de părere Michalis Chrysohoidis, ministrul elen al Internelor, scrie The Guardian potrivit Gandul.info.

Oficialul susţine că dacă statul elen nu reuşeşte să-şi respecte angajamentele asumate în acordurile cu creditorii internaţionali, ieşirea din zona euro va duce la şi mai multă “suferinţă”. “Dacă Grecia nu reuşeşte să-şi respecte angajamentele şi să-şi plătească datoriile, suferinţa va fi mare. Ce mai avem de pierdut? Libertatea. Ceea ce va prevala vor fi bandele cu kalaşnikovuri, iar cine va avea mai multe kalaşnikovuri va face legea… Se va ajunge la război civil”, a declarat Chrysohoidis, membru al partidului socialist Pasok, în cadrul unei intervenţii la radio.

Un alt înalt oficial al guvernului Papademos a prezentat un scenariu dramatic referitor la situaţia în care statul nu reuşeşte să formeze un nou guvern, iar creditorii decid să suspende plata viitoarelor tranşe de împrumut. “Dacă s-ar întârzia plăţile pentru că refuzăm să ne asumăm programul şi Europa decide să renunţe la noi, vom fi nevoiţi să îngheţăm depozitele. Nu vom avea suficient capital pentru a plăti importurile. Ar trebui să introducem raţionarea, ne vor lipsi medicamentele şi alte mărfuri”, a explicat oficialul care a preferat să rămână anonim.

Sursa: Gandul.info

Foto:en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *