Ministrul francez al economiei: “Economic vorbind, mai bine francez decât englez”

Ministrul francez de Finanţe Francois Baroin a continuat vineri tirul declaraţiilor vehemnte împotriva economiei britanice, lansat joi de guvernatorul băncii centrale a Franţei, după ce biroul de statistică de la Paris a publicat date pesimiste despre evoluţia economiei locale în următoarele trimestre, scrie Financial Times, potrivit ZF.ro.

“Este adevărat că situaţia economică din Marea Britanie este foarte îngrijorătoare, iar la nivelul economiei de astăzi e mai bine să fii francez decât englez”, a spus Baroin.

Comentariile demnitarului francez vin la scurt timp după ce Insee – Institutul Francez de Statistică – a prognozat că economia se va confrunta cu o contracţie de 0,2% în T4 şi de 0,1% în primele trei luni ale anului viitor, înainte de a creşte cu 0,1% în primăvara anului 2012.

Primele atacuri de peste Canal au venit însă din partea Marii Britanii, prin vocea cancelarului George Osborne, care a comparat situaţia Franţei cu cea a Greciei de dinainte de izbucnirea crizei, mai informeaza Ziarul financiar.

Sursa articol: ZF.ro

Sursa foto: ectac.over-blog.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *