Ministrul francez de Interne ataca romanii din nou: infractiunile lor sunt pline de cruzime

Conform site-ului Euractiv.ro, citând AFP, Ministrul francez de Interne Claude Gueant s-a revoltat duminica impotriva infractiunilor comise de romani pe care le considera de o cruzime aparte, pentru ca la comiterea lor sunt folositi multi copii. Potrivit declaratiei sale, la Paris – ca si in alte orase din Franta – numarul infractiunilor comise de romanai se mareste de la an la an.

Claude Guéant a fost invitat la postul BFMTV ca să discute cu totul alte subiecte: campania pentru alegerile prezidenţiale şi scandalul legăturilor dintre poliţiştii din Lyon şi traficanţii de droguri. O întrebare venită din public i-a dat, însă, prilejul să revină la ceea ce pare unul din subiectele sale favorite: delincvenţa românilor, şi nu doar a romilor, anunta antena3.ro

Ministrul a susţinut că pune accentul pe naţionalitatea română a delincvenţilor pentru a putea lupta mai bine împotriva acestora, în colaborare cu ţara de origine. “La Paris, şi din păcate nu doar la Paris, avem, de câţiva ani, şi din nou anul acesta, o creştere foarte importantă a delincvenţei comise de români. Şi este, de altfel, o delincvenţă deosebit de crudă, deoarece se foloseşte foarte mult de copii” a spus Gueant.

Guéant declara deja, luna trecută, că 10 % din cei trimişi în judecată la Paris sunt români. Declaraţia a fost criticată, deoarece nu toţi cei judecaţi sunt şi găsiţi vinovaţi şi condamnaţi.

Ministrul a oferit, acum, un exemplu tulburător de exploatare a minorilor, fără să precizeze dacă se referea tot la români. Acest lucru reieşea, însă, clar din context. “Am aflat ceva ce nu ştiam: familiile îşi vând fetele tinere pe 120.000 de euro, pentru un an, ca să se dedea la furturi. Şi ele trebuie să adune cei 120.000 de euro până la sfârşitul anului” a declarat ministrul.

Anul trecut, guvernul francez a fost puternic criticat, inclusiv de Uniunea Europeană, pentru planurile de expulzare în masă a romilor, cetăţeni români. De atunci, Claude Guéant, unul din oamenii de încredere ai preşedintelui Sarkozy, a avut grijă să-şi îndrepte acuzaţiile spre români în general şi nu doar spre cei de etnie romă.

Surse articol: euractiv.ro ; antena3.ro

Sursa foto: lemondenumerique.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *