Ministrul german al Muncii acordă o şansă euroobligaţiunilor

Ministrul german al Muncii Ursula von der Leyen (CDU) acordă o şansă punerii în comun a datoriilor europene prin intermediul euroobligaţiunilor, în pofida faptului că “nu sunt încă întrunite” condiţiile introducerii acestora, potrivit unui interviu publicat luni de revista Spiegel, relatează AFP, potrivit Adevarul.ro.

“Împrumuturile comune sunt o opţiune, în condiţiile în care există o politică fiscală comună şi completă, dar şi un control eficient”, declară pentru Spiegel von der Leyen, o apropiată a Angelei Merkel. Până în prezent, ministrul a intervenit prea puţin în legătură cu probleme europene.

“Dar exprimarea unei poziţii asupra acestui lucru în prezent, în contextul în care condiţiile nu sunt încă reunite, este absolut absurd”, se grăbeşte ea să adauge.

“Avem nevoie de o politică bugetară comună”, declară ea, subliniind că moneda unică din cele 17 ţări nu poate să funcţioneze cu “17 concepţii diferite despre disciplina bugetară”.

Von der Leyen pledează totodată pentru punerea în aplicare a unei “politici comune a pieţei muncii la scară europeană”. “Prima etapă este să dezvoltăm o înţelegere comună a ceea ce înseamnă o bună piaţă a muncii”, a subliniat ea.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.