Ministrul german de Finanţe: Zona euro ar rezista unei ieşiri a Greciei din uniunea monetară

Zona euro ar rezista unei ieşiri a Greciei din uniunea monetară, a sugerat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, într-un interviu în presa germană, potrivit Mediafax, crescând presiunea asupra politicienilor eleni pentru formarea unui guvern, în contextul opoziţiei puternice a populaţiei faţă de austeritate.

“Am învăţat mult în ultimii doi ani şi am dezvoltat mecanisme de protecţie.Riscurile contagiunii la alte state ale zonei euro au fost reduse, iar zona euro pe ansamblu a devenit mai rezistentă. Ideea că nu am putea reacţiona rapid la ceva ce se întâmplă pe termen scurt este greşită. Vrem ca Grecia să rămână în zona euro. Dar trebuie să vrea asta şi să-şi accepte angajamentele. Nu putem forţa pe nimeni“, a spus Schaeuble, într-un interviu pentru cotidianul Rheinische Post, preluat de Bloomberg şi Mediafax.

“Viitorul Greciei în zona euro se află acum în mâinile Greciei. Solidaritatea nu este un drum cu un singur sens”, a afirmat şi ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, într-un discurs în Bundestag. Ajutorul pentru Grecia poate fi eliberat doar dacă statul elen îşi respectă obligaţiile, a declarat el.

Mai multe informatii aici.

Foto: benzinga.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *