Ministrul Muncii despre suspiciunile de fraudare a fondurilor UE prin POSDRU

Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, a fost prezentă vineri, la Alba Iulia, pentru a verifica dacă există nereguli în derularea proiectelor cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional Dezvoltarea Resurselor Umane-POSDRU, potrivit Adevarul.ro.

Ministrul Muncii a refuzat să prezinte un exemplu concret de proiect cu finanţare europeană faţă de care există suspiciuni de fraudare. S-a rezumat să spună că doar acum se face lista cu eventualele nereguli.

Boghicevici susţine că se lucrează într-un ritm susţinut pentru remedierea deficienţelor existente în ţară. Întrebată de un exemplu concret de proiect pentru care există suspiciuni de fraudare, reprezentantul Guvernului a preferat să ocolească răspunsul.A spus că doar acum este în lucru lista cu eventualele nereguli existente la nivel naţional.

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Europene, în ianuarie 2012, nu a fost absorbit niciun euro de la Comisia Europeană, Rata de absorbţie pe cele şapte programe operaţionale a fost la nivelul celei din decembrie 2011, de 5,55% din totalul celor 19,6 miliarde de euro. Fondurile structurale sunt puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Declaraţii video ale  Claudiei Boghicevici, AICI.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto:  cdep.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *