Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, participă marți la reuniunea EPSCO de la Luxemburg

mariana campeanuMinistrul Muncii, Mariana Câmpeanu, participă marți la reuniunea Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate și Afacerile Consumatorului (EPSCO), de la Luxemburg, informează un comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

La începutul reuniunii, miniștrii prezenți dezbat propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind executarea Directivei 96/71/CE referitoare la detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, în încercarea de a găsi o abordare generală.

Dezbaterea este urmată de un schimb de opinii privind implementarea inițiativelor pentru ocuparea tinerilor, atât la nivel național, cât și la nivelul Uniunii Europene. Ca o introducere la această discuție, miniștrii vor adopta declarația Consiliului referitoare la ‘Alianța europeană pentru ucenici’.

Reuniunea prilejuiește, de asemenea, evaluarea Semestrului european 2013 privind ocuparea forței de muncă și politicile sociale, aprobarea contribuțiilor în acest sens ale Comitetului pentru Ocupare și ale Comitetului pentru Protecție Socială și înaintarea propunerilor de îmbunătățire a procesului pentru anul 2014.

Sursa: Comunicat de presa
Foto; gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.