Ministrul rus de Externe compară mass-media americană cu presa sovietică

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a comparat relatările mass-mediei americane în legătură cu presupusele informaţii secrete oferite de preşedintele Donald Trump Rusiei cu presa din perioada sovietică, informează The Associated Press, potrivit Gândul.info.

FOTO: MFA Russia/ Flickr.com

Oficialul rus a afirmat cu aparent umor că unele instituţii media americane acţionează precum publicaţiile comuniste din Uniunea Sovietică, cunoscute pentru faptul că nu ofereau ştiri reale.

”Era o glumă în Uniunea Sovietică că nu e nicio ştire şi nimic adevărat în ziarul Izvestia (n.r. știri, în limba rusă”), a declarat Lavrov, care a adăugat că are ”impresia că multe instituţii media americane funcţionează în acest spirit”

 Presa americană a relatat că Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate în cursul întrevederii pe care a avut-o săptămâna trecută cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi cu ambasadorul rus Serghei Kislyak.

”Ca președinte, am vrut să împărtășesc (informații — n.r.) cu Rusia (în cadrul unei întâlniri programate și deschise la Casa Albă), și am dreptul absolut să fac asta, în legătură cu fapte precum terorismul și securitatea zborurilor” sau din ”motive umanitare”. a reacționat Trump pe Twitter.

Citiți și: 

Presa americană: Informațiile clasificate dezvăluite diplomaților ruși de către Donald Trump proveneau din Israel. Oficialii israelieni se abțin de la comentarii

Donald Trump, suspectat că a dezvăluit informații clasificate lui Serghei Lavrov. Casa Albă dezminte acuzațiile

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *