Ministrul spaniol al Afacerilor Externe: Merkel reactioneaza cu intarziere; trebuie sa faca un efort pentru scoaterea zonei euro din criza

Ministrul spaniol al Afacerilor Externe Jose Manuel Garcia-Margallo i-a reprosat marti cancelarului german Angela Merkel ca reactioneaza “mereu cu un sfert de ora intarziere” si a cerut Berlinului sa “faca un efort” pentru a scoate din criza zona euro, informeaza HotNews.

“Germania poate sa faca un efort pentru a stimula cererea interna, consumul, asa cum am facut atunci cand a fost in reconstructie si a trebuit sa stranga cureaua”, a spus ministrul, potrivit HotNews.ro.

Trebuie sa “aratam ca suntem dispusi sa o facem si prima dovada este sustinerea comuna a datoriei”, a adaugat el, criticand reticenta Angelei Merkel.

“Doamna Merkel, spun acest lucru cu toata prietenia – eu sunt de aceeasi parte cu ea (n.r: dintr-un partid de dreapta) – intotdeauna reactioneaza cu un sfert de ora intarziere”, a spus ministrul. 

Ministrul spaniol considera ca, daca Europa ar fi raspuns mai rapid pentru a salva Grecia, “nu am fi ajuns acum aici”. Si “fiecare zi ce trece va fi mai rau, este o boala care evolueaza si daca nu ii punem capat la timp, terapia va fi mult mai dureroasa”, a precizat Garcia-Margallo.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto: eppgroup.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *