Ministrul turc pentru Afaceri Europene, atac dur la adresa șefului diplomației germane: Acesta îi copiază pe rasiști și pe cei de extremă-dreapta

Ministrul turc pentru Afaceri Europene Omer Celik a precizat miercuri că ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel îi copiază pe “rasiști și cei de extremă-dreapta”, reprezentând un nou atac din cadrul conflictelor diplomatice între Germania și Turcia, inforează Politico Europe.

Foto: Facebook/ Omer Celik

“Gabriel nu are declarații originale. Acesta copiază de la cei de extremă-dreapta și de la rasiști”, completând că șeful diplomației germane a ajuns la același nivel cu “inamicul refugiat și simbolul politicii rasiste: ministrul austriac de externe (Sebastian Kurz, critic vocal al guvernului turc)”, a spus Celik.

Oficialul turc a mai adăugat că “atacurile rasiste, fasciste și inamicii islamului” la adresa Turciei sau președintelui turc Recep Tayyip Erdogan nu reprezintă “nimic” pentru Ankara.

Disputa dintre Berlin și Ankara a început după ce Germania a refuzat să îi extrădeze pe solicitanții de azil despre care Turcia afirmă că sunt implicați în puciul eșuat de anul trecut, iar guvernul turc a refuzat să le permită parlamentarilor germani să-i viziteze pe militarii lor staționați la două baze aeriene de pe teritoriul statului turc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.