Mitt Romney: Nu vom finanța băncile europene. Nu vom trimite cecuri Europei

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney a declarat că nu nu vrea să vadă Statele Unite “finanţând” băncile europene sau “trimiţând cecuri Europei” pentru a ajuta bătrânul continent să rezolve criza prin care trece.

“Nu vom trimite cecuri Europei. Nu vom finanţa băncile europene. Vom rămâne aici pentru a susţine economia noastră”, a declarat Romney în cadrul emisiunii “Face the nation” de la postul de televiziune CBS, potrivit Mediafax.

Candidatul republican a declarat că speră ca “indiferent de evenimentele din Europa, sistemul bancar (american) să fie capabil să traverseze furtuna”, dând asigurări că băncile americane au “fundamente mai solide” decât la precedenta criză.

“Mi-ar fi plăcut ca în decurs de trei ani şi jumătate cât au trecut de când preşedintele (Obama) a luat măsuri pentru a reconstrui bazele economiei noastre (…) ele să fie suficient de puternice pentru ca provocările cu care se va confrunta Europa, dacă se vor confirma, să nu aibă un impact aşa de important”, a continuat el.

“Dar în prezent avem 23 de milioane de persoane în şomaj sau care au încetat să îşi mai caute de lucru sau care sunt angajate pe posturi inferioare calificării lor, (…) falimente în număr foarte mare, un venit mediu în scădere: preşedintele a făcut mai dificilă o redemarare a economiei noastre”, a adăugat Romney.

El şi alţi oficiali republicani sunt în favoarea unor măsuri de austeritate în Statele Unite pentru reducerea datoriei ţării şi restabilirea echilibrului bugetar, după modelul măsurilor apărate în Europa de cancelarul german Angela Merkel.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  romneyrubio2012.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *