Momente vesele cu Valeriu Zgonea si Sorin Oprescu, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei

reuniuneAtmosfera sobra a salii Constanta de la Hotelul Mariott, unde a avut loc, marti, Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane s-a destins inca de la inceput, gratie schimburilor de replici dintre vorbitori si catorva glume strecurate de acestia.

Starul l-a dat Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a vorbit al doilea, dupa Presedintele Senatului, Crin Antonescu: “Nu candidez la nimic anul viitor si sunt putin emotionat”, si-a inceput Zgonea discursul, privind cu coada ochiului catre locul din prezidiul al lui Antonescu, vadit amuzat. Remarca parea si o replica la mesajul din ziua precedenta transmis de Traian Basescu, cel care afirma ca nu candideaza la anul si procentele sale nu mai sunt o miza electorala. Discursul lui Valeriu Zgonea a continuat intr-o maniera sobra, punand accentul pe relansarea diplomatiei parlamentare.

Ministrul de Externe Titus Corlatean nu a ratat ocazia, la finalul discursului Presedintelui Camerei Deputatilor, de a face lobby in favoarea amendarii legii pensiilor, care, in septembrie, ar putea aduce masurii reparatorii diplomatilor.

Momentul cel mai jenant al Reuniunii a fost adjudecat de Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu. Acesta s-a lansat intr-un sir dezlanat de povesti in care a amestecat eforturile de promovare a Capitalei cu problemele legislative si relatiile din Consiliul General, iesind cu mult si din timpul alocat, si din tema Reuniunii. Inainte de a urca la tribuna, Oprescu s-a pupat cu fostul premier Adrian Nastase, invitat, alaturi de alti fosti ministri de Externe, la eveniment, dupa care, a aruncat, peste umar: “nu ne am vazut dupa momentele alea de vacanta”.

foto: mae.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Momente vesele cu Valeriu Zgonea si Sorin Oprescu, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei

  1. Viorel Topor 28/08/2013 at 08:10

    Nu poate fi vorba de un moment jenant, generat de Sorin Oprescu! Va place, nu va place, Sorin Oprescu este cel care administreaza cea mai mare entitate administrativa a Romaniei; in stilul sincer, aproape copilaresc, Sorin Oprescu a incercat sa faca lobby pentru problemele orasului.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.