Mona Pivniceru: Am discutat cu cei de la Comisia Europeană, am fost felicitată pentru criteriile de transparenţă

Ministrul Justiţiei Mona Pivniceru şi premierul Victor Ponta au prezentat un pachet legislativ privind sistemul judiciar. Ministrul Justiţiei a declarat că a propus câteva măsuri care ar urma să deblocheze activitatea instanţelor, a anunţat că în ianuarie 2013 ar urma să intre în vigoare Noul Cod Penal şi Codul de Procedură Penală, potrivit Gandul.info. Pivniceru a mai declarat că a discutat cu Comisia Europeană despre procedura de numire a noului procuror general, arata sursa citată.

Declaratiile Monei Pivniceru despre numirea procurorului general şi a şefului DNA, :

Astăzi nu am discutat aici la Parlament despre numirea procurorului general şi a şefului DNA. Numirea procurorului general prevăzută în lege ca atribut exclusiv al ministrului Justiţiei am discutat-o cu oficialii de la Uniunea Europeană. Eu am stabilit criteriile care au fost ca să zic aşa agreate de secţia de procurori a CSM. Chiar am fost felicitată pentru maniera în care am găsit aceste criterii de transparenţă.

Când se va schimba ceva este o altă situaţia. Pe cadrul juridic existent este situaţia care există care eu am transparentizat-o în limitele textului de lege. Nu îmi imaginez că într-o săptămâna cinva dă o altă lege.
Domna Reding nu a fixat o întâlnire bilaterală cu ministrul Justiţiei din România. Exista şansa unei întâlniri informale de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a statuat asupra unei întâlniri bilaterale în care să-mi prezint strategia şi proiectele. Am cerut oricum o întâlnire cu ea aştept să văd când se va putea. Doamna Reding are un calendar foarte aglomerat. Eu m-am pus la dispozitia dumneaei. Am avut aceste chestiuni urgente pe care consider că le-am realizat. De acuma înainte aştept întâlnirea.

Mai multe informaţii AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *