Monica Columbeanu, ministru de Externe!

O rugaminte catre domnul Boc: lasati-o si pe Monica Columbeanu la Externe. Macar o data. Sau, daca tot nu ati numit ambasador inca in China, puneti-o pe ea. Pe ce ma bazez?

Studiile, rapoartele (non) guvernamentale arata cum China preia suprematia mondiala, la nivel economic. Crestere economica, investitii masive pe glob, o pondere importanta din datoria SUA, si-au luat port-avion, americanii ii curteaza in draci, Monica a realizat oportunitatile Marii Chine si a reusit sa creeze punti credibile, poate chiar trainice, cu mediul de afaceri. Nu am aflat de la vreo emisiune de politica externa, nu. Culmea, tabloidele, ipocrit-hulitele tabloide ne-au oferit dovada. Misteriosul milionar chinez in compania careia a a fost vazuta diva damboviteana face parte din grupul celor 500.000 de milionari chinezi, al caror numar se va tripla pana in 2015.Potrivit studiului realizat de Julius Baer Group şi CLSA Asia Pacific Markets, milionarii chinezi vor deţine peste  8.000 miliarde de dolari. Si de ce sa investeasca numai in posetele Monicai un asemenea milionar, cand s-ar putea apuca de o asfaltare, de un tunel, de o fabrica…

Imaginati-va ce promovare ar avea politica externa romaneasca! Prima pagina in CanCan, Libertatea, Click! Monica a avut o intrevedere cu un grup de investitori chinezi! Soc! I-a convins sa investeasca in Romania! Nu ratati! Cititi doar aici cum am reusit sa atragem miliarde de euro! O vizita in China a divei ar rezolva toate problemele bilateral, ar fructifica pretenia popoarelor noastre, ar inflori turismul, ar ridica industria de la pamant.

Sa fim pragmatici. Politica externa se face dupa manual. Avem de-a face cu profesionisti. Mai multe detalii pe site-ul mae.ro.

Dan Carbunaru

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.