Monica Macovei a invitat la Bruxelles 16 profesori care predau în limba română în școli din regiunea transnistreană

Europarlamentarul Monica Macovei organizeaza miercuri, 28 noiembrie, la Parlamentul European, sub patronajul Grupului Popular European, masa rotunda cu tema “Educatie si Democratie”, la care vor participa si 16 profesori din regiunea Transnistreană, Republica Moldova, alaturi de oficiali si experti din Comisia Europeana si eurodeputati.

Monica Macovei a invitat, la Bruxelles, pentru acest eveniment un grup de 16 profesori care predau in limba romana in scoli din regiunea Transnistreana pentru a dezbate provocarile cu care se confrunta in activitatea lor.

La deschiderea evenimentului vor vorbi Monica Macovei si Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova in Regatul Belgiei si Eugen Caras, Ambasadorul Misiunii Republicii Moldova la Uniunea Europeana.

In octombrie anul acesta am fost din nou la scoala Alexandru cel Bun din Bender, regiunea Transnistreana, si am decis ca riscurile la care se supun profesorii, parintii si copiii care se “incapataneaza” sa invete in scrierea latina trebuie auzite cat mai mult de institutiile europene si de alti parteneri ai Republicii Moldova. Atat Comisia, cat si Parlamentul monitorizeaza situatia scolilor cu predare in limba romana din regiunea Transnistreana, insa, dincolo de formalismul unui raport, povestile incredibile de viata si de daruire profesionala pot fi ele insele lectii de istorie”, a declarat Monica Macovei.

Foto: monica-macovei.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *