Monica Macovei a publicat o lista a parlamentarilor cu dosare penale in instanta

Monica Macovei a publicat, pe blogul sau, o lista a parlamentarilor in functie, care sunt fie trimisi in judecata, fie condamnati definitiv sau nedefinitiv. Aceasta mentioneaza ca a intocmit aceasta lista pe baza solicitarilor unor dintre citititorii blogului.

Parlamentarii condamnati definitiv sunt:

1. Morega Dan Iliedeputat independent, ales deputat pe listele PNL si membru PNL la data comiterii faptei, condamnatdefinitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru folosirea influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, in vederea obtinerii unui avantaj patrimonial pentru altul.

Morega Dan a mai fost judecat intr-un dosar pentru dare de mita, insa a fost achitat.

2. Popescu Cosmindeputat independentales deputat din partea PDLexclus de drept din partid, conform Codului etic al PDL, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru fals intelectual si favorizarea infractorului in legatura cu infractiuni de coruptie.

1. Badalan Eugenales deputat din partea PDLautosuspendat din partidcadru militar la data comiterii faptei, condamnat in prima instanta la 4 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in formă calificata si continuata.

2. Mihailescu Serbansenator UNPRmembru PSD la data comiterii faptei, condamnat in prima instanta la 1 an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor savarsita in legatura cu infractiunea de foloase necuvenite.

3. Năstase Adriandeputat PSD, condamnat in prima instanta la2 ani de inchisoare cu executare, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Inculpatul Nastase Adrian a mai fost trimis in judecata in alte doua dosare, pentru dare de mita si, respectiv, luare de mita in forma continuata si santaj. In primul dosar a fost achitat in prima instanta, in cel de-al doilea se asteapta o decizie in prima instanta.

4. Pop Virgilales deputat din partea PNLautosuspendat din partid, condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata comis in forma continuata si spalare de bani in forma agravata.

Puteti vedea lista parlamentarilor in functie trimisi  in judecata AICI.

Sursa articol> http://www.monica-macovei.ro/blog/
Sursa foto> ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *