Monica Macovei adresează întrebări europarlamentarilor socialiști și liberali din UE

Monica Macovei scrie pe blogul sau: ”Am adresat aceste intrebari presedintilor grupurilor S&D (socialistii) si ALDE (liberalii), cat si membrilor acestor grupuri din toate tarile UE, in absenta, caci nu au fost prezenti la audierea publica organizata de USL, iar cei putini care au venit nu au stat decat la inceputul discutiilor, cu exceptia a 2-3 colegi. Sper sa nu ramana fara raspuns.

1. Care este pozitia oficiala a dumneavoastra cu privire la Mecanismul de Cooperare si Verificare? Aveti obiectii majore la rapoartele de tara facute de Comisia Europeana? Daca nu aveti obiectii, pentru ca in aceste rapoarte, de exemplu,  Directia Nationala Anticoruptie si Agentia Nationala de Integritate sunt  laudate de ani de zile pentru  investigatii impartiale, atunci cum reconciliati pozitia dumneavoastra cu cea a liderilor PSD, care ataca constant aceste institutii.

2. Fac socialistii europeni declaratii ca, atunci cand vor ajunge la putere, or sa aresteze opozitia “caci la asta se pricep”? Ceea ce, evident, arata ca vor sa influenteze politic justitia: pe unii ii aresteaza, pe unii nu.

3. Ce parere au politicienii socialisti si liberali din alte state, se intampla si la ei asa, se ameninta in alte tari procurorii si judecatorii care ancheteaza politicieni din toate partidele? Daca il ancheteaza pe cel din partidul meu, il amenint pe procuror ca o sa plateasca atunci cand ajung la putere?

Chiar vreau sa aflu ce cred europarlamentarii S&D si ALDE din celelate state ale Uniunii Europene despre colegii lor din Romania care fac astfel de declaratii in tara.”

Sursa articol și foto: monica-macovei.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.