Monica Macovei: Confiscarea averilor ilicite va fi decisă întotdeauna de un judecator si o instanta de judecata

macovei monicaSituaţia confiscării averilor provenite din activităţi penale va fi decisă întotdeauna de o instanţă de judecată, a subliniat europarlamentarul PDL Monica Macovei, intr-o declaratie de presa.

“Confiscarea averilor provenite din activităţi penale va fi decisă întotdeauna de judecător şi o instanţă de judecată. Repet acest lucru, pentru că au existat declaraţii greşite, fie din neînţelegere, fie din rea-credinţă şi rog ca acestea să fie corectate şi să corespundă adevărului pentru informarea corectă a publicului”, a susținut europarlamentarul PDL Monica Macovei.

“In absenta unei condamnari penale nu inseamna ca o confiscare nu este decisa de un judecator, ci ca, daca  bunurile provin din activitati infractionale, statul poate sa demonstreze acest lucru fara sa incerce neaparat sa inchida o persoana. Nu se urmareste condamnarea penala, ci doar confiscarea banilor prin decizie judecatoreasca. Acest lucru poate fi mai important decat trimiterea unor persoane la inchisoare, dar lasarea banilormurdari în circulatie. Principiul care se aplica este „urmareste banii” – <follow the money>”, potrivit eurodeputatului.

Raportul eurodeputatului PDL Monica Macovei la Directiva privind punerea sub sechestru și confiscarea bunurilor provenite din infracțiuni a fost adoptat în Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European (PE) cu 48 de voturi pentru, 7 impotriva si 2 abtineri. În urma votului, Monica Macovei a primit mandat pentru inceperea negocierilor cu Consiliul UE si Comisia Europeana (CE) pentru stabilirea variantei finale a directivei.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *