Monica Macovei: Deciziile CCR confirmă premeditarea acţiunii de suspendare a statului de drept

Europarlamentarul Monica Macovei consideră, potrivit unui comunicat remis Calea Europeană, că decizia CCR potrivit căreia soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului este neconstituţională, demonstrează faptul că USL doreşte să suspende statul de drept.

Redăm integral textul comunicatului:

Curtea Constitutionala ne-a dat dreptate: a decis ca modificarea  legii proprii de functionare, prin care i-au fost taiate atributiile de a analiza hotararile Parlamentului este neconstitutionala. Acest lucru confirma ca USL a dat o lege neconstitutionala astfel incat judecatorii CCR sa nu mai poata analiza sesizarile opozitiei impotriva hotararilor Parlamentului.

Cer Guvernului Ponta sa anuleze imediat propria OUG nr 38 din 4 iulie care are un text identic cu cel declarat ieri neconstitutional de catre Curtea Constitutionala. Ii cer lui Ponta sa asigure publicarea deciziei de ieri a CCR, care arata ca legea adoptata de USL este neconstitutionala, imediat ce o primeste.

USL si Ponta sunt obligati sa raspunda public de ce i-au impiedicat, prin adoptarea unor prevederi neconstitutionale, pe judecatorii Curtii sa analizeze sesizari de neconstitutionalitate si sa isi asume actiunea de suspendare a statului de drept.

Foto: monica-macovei.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *