Monica Macovei: Ilegalitatile, impostura si minciuna lui Ponta se intensifica

Europarlamentarul Monica Macovei a scris, vineri, pe blogul său, că premierul Victor Ponta a trecut Monitorul Oficial în subordinea Guvernului, prin Ordonanţa de Urgenţă, în ziua în care Curtea Constituţională a decis că preşedintele ţării este cel care trebuie să participe la Consiliul European, pentru ca decizia CCR să nu apară în Monitorul Oficial, iar acest lucru ar demonstra premeditarea în acoperirea ilegalităţilor şi a imposturii. 

“Este aceeaşi schemă folosită pentru a-i scăpa pe membrii USL de răspundere, penală sau politică, şi de a se salva pe el însuşi. Două evenimente de astazi confirmă aceasta acţiune premeditată”, consideră Monica Macovei.

Primul eveniment care confirmă premeditarea, scrie Monica Macovei, pe blogul său, este intervenţia “brutală” a ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop, în activitatea unui “organism care funcţiona independent, şi nu la comenzi politice”.

“Pop a dizolvat Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor şi i-a luat atribuţia de a verifica plagiatele, chiar cu o zi înaintea întrunirii acestuia pentru a analiza acuzaţiile de plagiat privind teza de doctorat a lui Ponta.

Graba cu care Pop şi Ponta au publicat in Monitorul Oficial ordinul prin care se modifica componenţa şi atribuţiile acestui organism arată premeditarea acţiunii şi scopul acesteia: să-l scape pe Ponta de acuzaţiile plagiat, prin eliminarea oricărei comisii care ar putea constata plagiatul în mod formal şi retrage diploma de doctor în drept.

În ultima zi de interimat la Ministerul Educaţiei, Pop devine complicele lui Ponta în încercarea de a-l scăpa de acuzaţiile de plagiat”, consideră Macovei.

Un al doilea motiv invocat de europarlamentar care arată premeditarea ar fi faptul că Dan Voiculescu “scapă de judecarea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dosarului privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare”.

“Decizia lui Dan Voiculescu de a demisiona din Senat a fost publicată ieri în Monitorul Oficial, cu o zi înaintea termenului de judecată. Era graba mare.

Astăzi, la termen, Voiculescu a cerut trimiterea dosarului la Tribunalul Bucureşti pentru că nu mai este senator, prezentând ca dovadă decizia publicată în Monitorul Oficial.

Dosarul lui Voiculescu a fost trimis la Tribunalul Bucureşti unde vor fi stabilite noi termene şi creşte astfel riscul prescrierii faptelor până la o decizie finală”, încheie Monica Macovei.

Foto: www.monica-macovei.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *