Monica Macovei, nominalizată pentru premiile The Parliament Magazine

Monica Macovei este unul dintre cei trei finaliști nominalizați The Parliamanet Magazine pentru reformele aduse justiției și libertăților civile în Uniunea Europeană. Macovei a fost nominalizata din 60 de eurodeputati membri plini si 59 de membri supleanti ai Comisiei de liberati civile, justitie si afaceri interne (LIBE). Alaturi de ea, ceilalti finalisti sunt: Jan Philipp Albrecht (grupul Verzilor) si Sophia in ‘t Veld (ALDE), care este si vicepresedinte al acestei Comisii.

Votul pentru desemnarea castigatorului s-a incheiat si va fi facut public pe 25 septembrie.

“Indiferent cine va primi cele mai multe voturi, este o onoare ca, fiind la primul mandat de europarlamentar, sa fiu nominalizata pentru acest premiu”, a spus Monica Macovei, potrivit unui comunicat remis presei.

Vorbind despre sucessele europarlamentarului roman Monica Macovei, The Parliament Magazine a afirmat ca, in calitate de Ministru al Justitei in Romania (2004-2007), ea “si-a facut o misiune din reformarea sistemului juridic din Romania”.

De asemenea, in calitate de membru al comisiei europarlamentare de justitie si libertati civile, Monica Macovei a extins lupta din domeniul anticoruptiei, al transparentei si libertatilor civile la nivelul intregii Uniuni Europene.

Aceeasi revista noteaza ca Monica Macovei a initiat Rezolutia privind eforturile Uniunii Europene de combatere a coruptiei, amintind de cele 41 de discursuri privind transparenta si lupta impotriva coruptiei pe care le-a sustinut in Parlamentul European. De asemenea, revista mai noteaza ca Macovei a condamnat public incalcarea drepturilor omului in mai multe tari, cum ar fi Bahrain sau Siria. Detalii despre nominalizare se pot gasi la adresa: http://www.mepawards.eu/index.php/shortlist/justice-and-civil-liberties

Foto: monica-macovei.ro

Share daca ti-a placut articolul:

4 Responses to Monica Macovei, nominalizată pentru premiile The Parliament Magazine

 1. Sever Avram 10/09/2012 at 14:33

  Evrika, un milion de lulele si vuvuzele !!

  Reply
 2. mihai 12/09/2012 at 12:35

  nu conteaza daca stii, ci doar sa stii cum sa-i convingi pe ceilalti ca stii.
  eu

  Reply
 3. Proful 14/09/2012 at 16:33

  Pai merita ca e frumoasa! Sau la androgini se zice frumos?

  Reply
 4. Proful 16/09/2012 at 17:35

  Nici daca m-ar ruga frumos, nici daca mi-ar plati nu asi fi de acord sa fiu nominalizat !
  Cineva care este cazut in fund dupa Reding sau alta lesbiana, nu este o organizatie cu a carei apreciere sa te mandresti, din contra !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.