Monica Macovei: Ponta are un limbaj de comunist, pentru el orice adversar politic este “nazist” și “fascist”

macovei monicaEuroparlamentarul Monica Macovei critică declarațiile făcute de premierul Victor Ponta prin care o acuza de gândire nazistă, catalogându-l drept comunist.

Declarația semnată de Monica Macovei:

“Ponta are un limbaj de comunist: pentru el orice adversar politic este “nazist” și “fascist”. Afirmațiile iresponsabile ale lui Ponta calcă în picioare memoria zecilor de milioane de victime ale naziștilor și fasciștilor

Afirmațiile de ieri ale președintelui PSD și premierului Victor Ponta, în care mă acuza ca aș avea o gândire “fascistă” și “nazistă”, sunt o minciună, dar, mai grav, sunt o insultă la adresa celor care au avut de suferit de pe urma regimurilor de teroare nazistă și fascistă din lume. Faptul că Ponta, autorul acestor afirmații iresponsabile, este în fruntea Guvernului Romaniei aduce grave prejudicii României și românilor.

Afirmațiile lui Ponta au devenit identice cu cele ale lui Iliescu și comuniștilor: orice adversar politic este “nazist” și “fascist”.

Sub dictatura nazistă a lui Adolf Hitler, precum și sub regimurile fasciste din lume, și-au pierdut viața zeci de milioane de oameni și au fost comise grave crime împotriva umanității condamnabile de orice țară democratică care respectă drepturile omului. A numi pe cineva “nazist” este o insultă gravă, pedepsită în Germania.
Prin folosirea iresponsabilă și răuvoitoare a termenilor de “nazist” și „fascist”, Ponta își bate joc de semnificația istorică a Holocaustului și a crimelor nazismului și creeaza din nou în întreaga lume o imagine negativă României și românilor.

Deja există două precedente în acest sens din partea partidului pe care Ponta îl conduce, și mă refer la afirmațiile ministrului Dan Șova care a negat Holocastul în Romania și la susținerea pentru poziția de judecător la Curtea Constituțională a domnului Bolcaș, tot un negaționist al Holocastului. Acum a spus-o chiar Ponta.

Libera circulație a românilor în Uniunea Europeană este un drept fundamental al pieței unice, drept pe care l-am susținut și promovat. Mă bucur că de la 1 ianuarie 2014 românii pot lucra în toate statele UE fără un permis de muncă. Românii care muncesc în statele UE aduc beneficii economiilor acestor țări și plătesc taxe și impozite. Publicații prestigioase ca The Economist și Frankurter Allgemeine Zeitung au salutat ridicarea restricțiilor pentru români și bulgari pe piața muncii din Marea Britanie și Germania.

Nu sunt de acord cu propunerea amprentării românilor și bulgarilor, care sunt cetățeni ai Uniunii Europene, și care pot circula și munci liber oriunde în Uniunea Europeană. Sigur că, odată ajunși în alte state membre, ei nu trebuie să abuzeze de sistemul de asistență socială, așa cum nu trebuie să abuzeze nici în România. Nici acasă, nici în UE nu susținem minciuna și falsul, pentru care plătim toți din buzunare, ci susținem munca onestă.

Nu declarațiile unor europarlamentari sunt astazi un pericol pentru România, ci Ponta însuși este marele pericol. Prin afirmațiile sale iresponsabile pentru protejarea corupților, Ponta sperie și îngrijorează orice om rațional și obișnuit cu statul de drept din țările democratice.

Ponta și USL sunt responsabili pentru încercările repetate de a scoate România de pe axa VEST și din Uniunea Europeană.

Ponta trebuie să își dea demisia din fruntea guvernului pentru acuzațiile gratuite și iresponsabile de «nazist» și «fascist», pentru că protejează corupții, pentru că ieri a atacat statul de drept și justiția, devenind un mare pericol pentru România”.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.