Monti: Italia s-a salvat “de pe marginea prapastiei”

Italia s-a salvat „de pe marginea prăpastiei”, a declarat Mario Monti, premierul Italiei, potrivit Adevarul.ro. Monti si-a justificat astfel politicile guvernamentale din ultimele șase săptămâni și i-a cerut, în același timp, Uniunii Europene să sprijine soluționarea coerentă și completă a crizei datoriilor suverane prin creșterea semnificativă a fondului de urgență.

Primul ministru tehnocrat al Italiei a folosit discursul tradițional de sfârșit de an pentru a transmite un mesaj puternic către piețele financiare și către partenerii europeni, descriindu-se pe sine drept „cel mai german dintre toți economiștii italieni” și insistând că prezentele costuri ridicate de împrumut nu sunt justificate în lumina datelor fundamentale despre economia Italiei, arată publicația financiară „Financial Times”.

Monti a declarat că, în „condiții normale”, Italia nu ar avea nevoie de măsuri adiționale de austeritate precum pachetul de 30 de miliarde aprobat de către parlament săptămâna trecută, pachet de reforme care intenționează să echilibreze bugetul până în 2013.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: saledellavita.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *