Monti: o politică europeană de susținere a creșterii economice este crucială

Mario Monti, premierul tehnocrat al Italiei și care încearcă să implementeze reforme de austeritate pentru a-și scoate țara din criză, a propus reglementări europene mult mai dure pentru a liberaliza industriile naționale ale statelor membre în scopul de a încuraja creșterea economică și competiția în cadrul uniunii monetare.

Propunerea, făcută de guvernul Monti către partenerii europeni luna trecută și descrisă public în cadrul interviului acordat de premierul italian ieri, subliniază faptul că austeritatea nu mai este considerată suficientă de către decidenții politici europeni, arată publicația financiară „Wall Street Journal”, potrivit Adevarul.ro.

Europa nu va fi un loc foarte plăcut peste cinci ani dacă nu vom rezolva problema asigurării creșterii economice”, a declarat Monti în cadrul interviului acordat înainte de întâlnirea de joi cu Barak Obama, președintele SUA.

Trebuie să asigurăm creșterea economică în cadrul uniunii acordului fiscal”, a declarat Monti, referindu-se la „acordul fiscal” semnat de către liderii europeni luna trecută pentru a asigura disciplina bugetară în cadrul zonei euro.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto:  beatricebedeschi.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *