Monti vrea acțiuni din partea liderilor europeni privind reducerea costurilor de finanțare ale statelor în dificultate

Premierul italian Mario Monti încearcă să-i convingă pe ceilalţi lideri din zona euro să acţioneze pentru reducerea costurilor de finanţare ale statelor aflate în dificultate, în concordanţă cu declaraţiile publice de săptămâna trecută, notează Mediafax.

Mai mulţi lideri europeni, de la preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi la cancelarul german Angela Merkel, au promis săptămâna trecută că vor face “tot ceea ce este necesar” pentru a asigura supravieţuirea euro, transmite Bloomberg, potrivit sursei citate.

“Nu ne putem permite nici măcar un moment de neatenţie”, a declarat Monti, la Paris, după o întâlnire cu preşedintele francez Francois Hollande.

Moni încearcă să-i determine pe ceilalţi lideri europeni să acţioneze în conformitate cu declaraţiile de săptămâna trecută, prin care Draghi a promis că BCE se poate lupta cu, şi poate învinge speculatorii, iar Merkel s-a angajat să apere euro împotriva speculaţiilor că criza datoriilor de stat ar putea degenera într-un val de falimente în rândul statelor europene aflate în dificultate, provocând destrămarea zonei euro.

Citește și  “Die Welt”: Euro nu mai are sens. Declarațiile lui Hollande și Merkel sunt un act de disperare

Draghi: BCE este gata să facă orice pentru a proteja euro

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *