Moody’s retrogrdează băncile franceze Societe Generale, BNP şi Credit Agricole

Agenţia de evaluare financiară Moody’s a retrogradat, vineri, ratingurile băncilor franceze Societe Generale, BNP Paribas şi Credit Agricole, din cauza problemelor de finanţare şi a deteriorării situaţiei economice în contextul crizei din Europa, transmite Bloomberg şi Mediafax, potrivit RomaniaLibera.ro.

Calificativele pentru credite pe termen lung au fost coborâte cu o treaptă, la “Aa3”, iar cel al Societe Generale la “A1”. Moody’s a revuizuit în scădere şi calificativele individuale ale celor trei bănci.

“Condiţiile de lichiditate şi finanţare s-au deteriorat semnificativ. Probabilitatea ca băncile să se confrunte cu noi presiuni în privinţa finaţării a crescut, odată cu înrăutăţirea crizei datoriilor din Europa”, potrivit comunicatului Moody’s.

Cele trei bănci îşi menţin în continuare o “probabilitate ridicată” de sprijin din partea statului în caz că ar avea nevoie de sprijin, a adăugat agenţia.

Retrogradarea instituţiilor de credit survine unei analize începute în iunie şi extinse până în septembrie, când Moody’s a redus ratingurile pentru împrumuturi pe termen lung ale Credit Agricole şi Societe Generale, în timp ce a menţinut calificativul BNP Paribas.

Mai multe detalii gasiti accesand RomaniaLibera.ro

Sursa foto: stockmarketdigital.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.