Motorina din Romania, la fel de scumpa ca in Germania

 

gas fuelingPrețul în euro al motorinei din România a tot crescut în ultimul an. Deşi nu cu foarte mult, dovadă stau cifrele oficiale de pe Oil Bulletin. Dacă anul trecut, un litru de motorină la noi în țară costa 1,33 euro, prețul pentru cei cu mașini diesel este de 1,35 euro, conform ultimei statistici Oil Bulletin, citate de Capital.ro.

La alții, prețul motorinei a scăzut destul de mult față de anul trecut. Astfel încât, românii au ajuns să dea pe motorină cam cât dau austriecii și nemții, unde salariile sunt semnificativ mai mari decât la noi.

Atenție, este vorba  de prețuri exprimate în euro, ceea ce înseamnă că intră în calcul și cursul de schimb, notează sursa citată.

În Germania prețul motorinei a cunoscut o scădere semnificativă: de la peste 1,54 de euro în martie 2012, la 1,40 de euro în martie 2013. Așadar, dacă diferența dintre noi și nemți era anul trecut de aproximativ 20 de cenți la litrul de motorină, acum aceasta s-a redus la doar 5 cenți.

Mai mult decât atât, motorina a devenit mai ieftină în Polonia decât la noi, deși anul trecut, era invers. Astfel, dacă anul trecut, polonezii luau motorina cu 1,38 euro, acum o cumpără cu 1,35 de euro.

 Mai multe detalii aici.
Sursa: Capital.ro
Foto: freefoto.com
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *