MRU: Lansarea partidului Forţa Civică e relativ târzie

Mihai Răzvan Ungureanu a devenit preşedintele Partidului Forţa Civică. Din noul partid fac parte şi foşti membri PSD, PNL sau PDL. Este vorba de fostul ministru PSD al Sănătăţii Ion Bazac, fostul deputat PDL Dan Liga şi fostul lider al PNL Sector 2 Dan Cristian Popescu, arată Realitatea.net.

“Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta s-a născut din necesitatea coagulării forţelor civice şi politice care pot schimba România, devenind într-un timp foarte scurt una dintre cele mai mari organizaţii neguvernamentale”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Ungureanu a fost invitat, vineri seara, la Realitatea TV, la Prime Time News. Principalele sale declaraţii:

Nu este vorba de două opţiuni în tensiune una faţă de cealaltă. Cred însă că există un electorat în număr apreciabil încă inert faţă de politică, dar dispus să facă o ultimă investiţie de încredere în centru-dreapta, într-o formaţiune politică aptă să le reprezinte interesele.

Am considerat că este nevoie de un vehicul politic separat, capabil să transfere în zona politicului şi, deci, în zona realizării legislative, proiectele iniţiativei civice, aspiraţiile membrilor ei, interesele acestui electorat.

Electoratul pe care îl ţintim e unul calificat de următoarele atribute: sunt cetăţeni români care cunosc exerciţiul votului şi înţeleg semnificaţia sa, oameni cu o cultură civică medie sau peste medie, din mediul urban şi rural, care reprezintă cu precădere clasa de mijloc. (…) E vorba de un electorat care este animat să schimbe tipul de politică astăzi în România, unul interesat de familie, de viitorul generaţiei următoare, foarte sensibil la problemele legate de sistemul de sănătate, la problemele legate de educaţie şi la siguranţa zilei de mâine.

Este o lansare relativ târzie. Spun cu regret că asta trebuia să se întâmple cu măcar un an în urmă pentru ca acest proiect, care s-a născut dintr-un val enorm de entuziasm şi simpatie, să fi ajuns la maturitate pe o cale aproape organică.

Întrebat dacă va fi candidatul dreptei la prezidenţiale – A vorbi de asta e prematur. Nu am intrat pe asemenea subiecte în discuţiile dintre echipele tehnice ale partidelor. Nu am ajuns la acest subiect. Nu reprezintă o preocupare de necesitate pe care eu personal să o resimt. Performanţa Forţei Civice e mult mai importantă în acest moment.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *