Munchau, Financial Times: Europa are acum două crize

Wolfgang Munchau, editorialistul Financial Times afirmă că Europa are acum două crize după ce Marea Britanie a fost izolată de ceilalţi parteneri din Europa, potrivit Mediafax.ro.

Deci acum avem două crize. O încă nerezolvată criza a euro-zonei şi o criză a Uniunii Europene. Din cele două a doua este ca potenţial chiar mai serioasă. Zona euro poate sau nu să se rupă dar Uniunea Europeană sigur se va rupe. Decizia ţărilor din euro-zonă de a se plasa în afara cadrului european al Uniunii Europene şi de a stabili centrul unei politici fiscale printr-un tratat multilateral, în afara cadrului stabilit de tratatele europene ar putea să producă această splitare a uniunii europene”, conform unui comentariu publicat în FT de Munchau, scrie Ziarul Financiar.

Munchau a declarat la gala ZF în urmă cu o săptămână că “Nu am niciun dubiu că toate ţările din blocul comunitar vor fi în zona euro în viitor, asta dacă euro va mai exista. Dacă ma întrebaţi direct, cred că euro va mai exista peste cinci ani, plus/minus Grecia”.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  imobiliare.tm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.