NATO califică doborârea avionului turc de către Siria ca inacceptabilă şi susţine Ankara

Consiliul Atlanticului de Nord a calificat miercuri ca “inacceptabilă” distrugerea unui avion de luptă turc de către Siria, exprimându-şi “susţinerea şi solidaritatea” faţă de Ankara, a declarat secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen, potrivit Mediafax.

Noi considerăm acest act ca inacceptabil şi îl condamnăm în termenii cei mai puternici (…). Aliaţii şi-au exprimat susţinerea şi solidaritatea cu Turcia”, a declarat Rasmussen pentru presă, precizând că Alianţa Nord-Atlantică s-a “sesizat” cu privire la această problemă.

“Securitatea Alianţei este indivizibilă. Suntem alături de Turcia din spirit de solidaritate”, a adăugat oficialul la încheierea unei reuniuni a ambasadorilor celor 28 de state membre NATO la sediul Alianţei din Bruxelles.

“Vom continua să urmărim îndeaproape şi cu mare atenţie, şi vom rămâne vigilenţi cu privire la evoluţia situaţiei la frontiera de sud-est a NATO”, a insitat Rasmussen.

Reuniunea NATO se desfăşoară la cererea Turciei, care a invocat articolul 4 din tratatul Alianţei, care prevede că orice stat membru poate supune o problemă atenţiei Consiliului atunci când consideră că integritatea sa teritorială sau securitatea sa este ameninţată.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: mutahabbaini.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to NATO califică doborârea avionului turc de către Siria ca inacceptabilă şi susţine Ankara

  1. Pingback: Premierul turc susţine că țara sa nu intenţionează să atace Siria | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.