Nazare: CE a acceptat includerea autostrazii Timisoara – Targu Mures – Iasi in reteaua trans-europeana de transport

Comisia Europeana a acceptat includerea in noua retea trans-europeana de transport TEN-T a traseului Timisoara-Sebes-Turda-Targu-Mures-Iasi-Ungheni si a rutei Calafat-Craiova-Alexandria-Bucuresti, ambele atat in componenta rutiera cat si feroviara, informeaza Ministerul Transporturilor, potrivit HotNews.ro.

De asemenea, “s-a acceptat de catre Comisie si includerea rutelor Bors-Turda si Constanta-Tulcea-Braila-Galati in reteaua globala si a Canalului Dunare-Bucuresti in reteaua centrala”, mai arata Ministerul Transporturilor. De fapt, asa cum arata comunicatul ministerului, aceste lucruri au fost convenite in cadrul unei sedinte de lucru cu Vicepresedintele Comisiei  Europene, comisarul Siim Kallas.

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a participat la Bruxelles la intrunirea Consiliului pentru Transport, Telecomunicatii si Energie al Uniunii Europene, unde a fost discutata revizuirea Retelei  Trans-europene  de  Transport  TEN-T.

“Am adus astazi o contributie foarte importanta la dezvoltarea viitoare a infrastructurii din Romania. Dupa negocieri foarte lungi si foarte dificile cu Comisia pe perioada ultimului an si jumatate am impus in sfarsit trasee ale retelelor TEN-T care sprijina direct dezvoltarea noastra economica si de infrastructura din perioada urmatoare. Romania a obtinut dublarea retelei rutiere TEN-T pe teritoriul national si impunerea unei axe est-vest de relevanta regionala. Includerea segmentului de autostrada Targu-Mures – Iasi – Ungheni, mai cu seama, se prefigureaza drept un coridor de dezvoltare pentru zona nordica a Romaniei si consolideaza interconectarea viitoare a Republicii Moldova la principalele coridoare europene”, a afirmat Alexandru Nazare.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *