Premierul britanic acuză Facebook de iresponsabilitate

Prim-ministrul britanic David Cameron a calificat drept “iresponsabilă”, decizia reţelei de socializare Facebook de a permite din nou difuzarea de înregistrări video de la execuţii şi decapitări.

David_CameronDavid Cameron a utilizat o altă reţea socială, Twitter, pentru a condamna decizia Facebook şi a cere şefilor companiei să le explice părinţilor îngrijoraţi decizia luată, fiindcă aceste scene cu decapitări sunt difuzate fără avertisment, relatează AFP, potrivit Jurnalul.ro.

Facebook, care a interzis în mod provizoriu difuzarea online a unor astfel de înregistrări, în luna mai, după ce mai multe asociaţii au protestat, şi-a explicat luarea acestei decizii prin principiul liberei circulaţii a imaginilor. “Facebook a fost întotdeauna o platformă în care oamenii vin şi îşi împărtăşesc experienţele, în special când acestea au legătură cu evenimente controversate, cum ar fi încălcările drepturilor omului, actele de terorism sau alte acţiuni violente. Oamenii distribuie astfel de înregistrări video pentru a le condamna. Dacă ar fi făcut apologia acelor acte sau dacă acţiunile filmate ar fi fost încurajate, am fi avut o altă abordare”, a reacţionat un purtător de cuvânt al Facebook.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *