Niciun comisar european nu va participa la Euro-2012. Ucraina consideră distructive tentativele de politizare a campionatului

Niciun membru al Comisiei Europene (CE) nu va vizita Ucraina în cursul Campionatului de Fotbal Euro-2012, a anunţat joi Delegaţia Uniunii Europene (UE) la Kiev, în contextul în care apelurile la o boicotare a competiţiei se multiplică, din cauza încarcerării opozantei Iulia Timoşenko, informează Mediafax.

“Preşedintele (CE Jose Manuel) Barroso nu intenţionează să viziteze Ucraina sau să participe la evenimente privind Euro-2012. Această poziţie este împărtăşită de toţi comisarii europeni“, a anunţat reprezentanţa diplomatică europeană la Kiev pe pagina sa de Facebook.

Ucraina consideră distructive tentativele de politizare a Euro-2012:  “Ministerul Afacerilor Externe consideră distructive tentativele de politizare a evenimentelor sportive”, conform unui comunicat al diplomaţiei ucrainene.

“Apelurile de boicotare a campionatului vor afecta imaginea acestui eveniment sportiv grandios”, continuă diplomaţia ucraineană, potrivit Mediafax.

Foto: optimum-sports.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.