Nicola Sturgeon, deschisă ideii de a amâna referendumul privind independența Scoției: Sunt pregătită să negociez o dată potrivită cu Theresa May

Premierul scoțian Nicola Sturgeon și-a temperat afirmațiile privind perioada în care va organiza un alt referendum privind independeța. Săptămâna trecută aceasta a solicitat o nouă consultare a cetățenilor înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, informează Deutsche Welle.

Foto: www.crowdfunder.co.uk

După ce inițial a cerut organizarea unui nou referendum la sfârșitul anului 2018 sau începutul anului 2019, prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a spus duminică că este pregătită să amâne consultarea populației pentru a liniști Executivul de la Londra.

Aceasta a completat că este pregătită să egocieze data cu prim-ministrul britanic Theresa May după ce a exclus repetarea unui astfel de referendum.

Este de datoria lui May acum să precizeze un interval de timp care să fie adevat și apoi, da, sunt fericită să aveam această discuție bazată pe argumente raționale”, a spus prim-ministrul scoțian pentru un radio britanic.

În ciuda deschiderii de care a dat dovadă, înaltul oficial scoțian a avertizat că nu va aștepta câțiva ani pentru ca negocierile dintre Marea Britanie și UE să se fi finalizat.

Apoi va fi mult mai dificil pentru Scoția să stabilească un curs diferit“, a completat Nicola Sturgeon.

Premierul scoțian a solicitat un nou referendum în aceeași săptămână în care Parlamentul britanic a adoptat legislația care îi permite lui May să demareze procedurile de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Perioada stabilită de Sturgeon pentru organizarea unui al doilea referendum coincide cu perioada în care vor fi stabilite rezultatele negocierilor dintre Bruxelles și Londra.

Londra a afirmat că acesta nu este momentul pentru consultarea populației scoțiene. Un nou referendum ar duce la mai multă instabilitate în interiorul Regatului Unit.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *