Nicolae Timofti, despre vizita în România: Ne dorim o colaborare în domeniul economic și repararea unor greșeli care s-au comis anterior în relațiile noastre

România este ţara cea mai apropiată de Republica Moldova, a declarat miercuri preşedintele Nicolae Timofti într-un interviu acordat Radio Chişinău şi Radio România Actualităţi cu o zi înainte de vizita sa oficială la Bucureşti, potrivit Adevarul.ro.

Şeful statului a declarat că Republica Moldova poate beneficia de experienţa României în procesul de integrare europeană, unul dintre aspecte fiind acela că ţara poate prelua gratis legislaţia europeană deja tradusă în română.

Nicolae Timofti a trecut în revistă şi principalele puncte de interes ale relaţiei bilateral. “Interesul nostru este legat de integrarea europeană, de colaborare în domeniul economic, de relații de bună vecinătate, în domeniul cultural, de apropiere cât mai adâncă a relațiilor și repararea a unor greșeli care s-au comis anterior în relațiile noastre”, a declarat președintele, în interviul acordat Radio Chişinău.

Preşedintele va fi însoţit la Bucureşti de o delegaţie formată din Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, Vice-Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov şi Vice-Ministrul Economiei, Octavian Calmâc. Pe agenda vizitei sunt prevăzute întrevederi cu preşedintele României, Traian Băsescu şi preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Roberta Anastase şi Vasile Blaga, dar și cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  dnevnik.ba

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *