Nicolas Sarkozy, printre cei mai nepopulari preşedinţi

Nicolas Sarkozy, nerăbdător şi voluntarist, care a reprezentat pentru majoritatea francezilor speranţa unei “rupturi”, a fost considerat uneori dezordonat şi brutal, şocând prin modul de exercitare a puterii şi sfârşind prin a ajunge unul dintre cei mai nepopulari preşedinţi, relatează AFP, potrivit Adevarul.

La preluarea puterii, cu 53% din voturile exprimate în mai 2007, după ce a promis să “reformeze Franţa”, el beneficia de o popularitate de care nu s-a mai bucurat nimeni de la generalul De Gaulle încoace. “Eu nu am dreptul să dezamăgesc”, spunea acesta pe atunci.

Nevoit să înfrunte o criză fără precedent, el este prezentat de sondaje drept cel mai nepopular preşedinte francez.

“Cel mai important este modul în care a reuşit să desacralizeze politica şi să pună funcţia prezidenţială în serviciul persoanei sale. Ceea ce îi reproşează francezii este atât felul de a fi, cât şi modul de a face”, apreciază politologul Stéphane Rozès de la Institutul Cap.

Potrivit sondajelor, Nicolas Sarkozy este un preşedinte al crizei pe scena internaţională, dar care gesticulează şi nu are o viziune pe permen lung în plan intern.

Articolul integral aici.

Foto: graine-du-net.over-blog.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *