Şeful Reprezentanţei CE la Bucureşti: Trebuie grăbită absorbţia fondurilor UE, sunt motorul creşterii economice în 2012

Şeful Reprezentanţei CE la Bucureşti, Niculae Idu spune că “pentru 2012 se preconizează o creştere economică de circa 1,6%. În acest context, trebuie să subliniez importanţa accelerării absorbţiei fondurilor europene, deoarece acestea reprezintă motorul principal sau chiar unicul motor al creşterii economice în 2012”, potrivit Mediafax.ro.

“Semnele recente referitoare la creşterea planificată a salariilor din sectorul public trebuie însoţită de preocupări privind măsurile posibile de finanţare sustenabilă. Nu este exclus ca pieţele să pună sub semul întrebării angajamentul României în ceea ce priveşte politica fiscală sănătoasă şi s-ar putea produce presiuni suplimentare, într-un moment în care nevoile de finanţare sunt substanţiale”, a declarat, vineri, Nicolae Idu, şeful Reprezentanţei CE la Bucureşti.

Idu a spus că România a înregistrat în 2011 o creştere economică ce a depăşit aşteptările, “dar asta s-a datorat în bună parte unei recolte agricole excepţionale care, probabil, nu se va repeta anul acesta”.

“Pentru 2012 se preconizează o creştere economică de circa 1,6%. În acest context, trebuie să subliniez importanţa accelerării absorbţiei fondurilor europene, deoarece acestea reprezintă motorul principal sau chiar unicul motor al creşterii economice în 2012”, a mai spus Idu.

El a menţionat că Guvernul a depus mari eforturi anul trecut şi ele trebuie să continue. “Există din păcate unele semne de încetinire a ritmului de aprobare a proiectelor din fondul de coeziune şi sunt necesare măsuri de stimulare a absorbţiei”, a mai spus el.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *